Selecteer een pagina

add : soul

to life
 

systemisch kijken

De eerste jaren van je leven zijn bepalend voor je gedrag. In deze jaren ontwikkel je bijvoorbeeld je “magische” gedrag en je overlevingsmechanisme. Dit is gedrag dat je ontwikkeld hebt omdat dat het beste was voor de situatie waarin je je op dat moment bevond. Dit magische gedrag en je overlevingsmechanisme worden zo eigen, dat je dit onbewust inzet en het moeilijk is om bewust te zijn wanneer en je te beseffen dat je een keuze hebt. Graag wil ik dit samen met jou onderzoeken en ontdekken. Wat heb jij voor overlevingsmechanisme opgebouwd? Hoe dient dat je en waar zit het je in de weg? Wat is je magische gedrag?

Als er een moment komt in je leven waarin je last hebt van bijvoorbeeld onrust, onvrede, angst, verdriet, boosheid, eenzaamheid, onzekerheid en je weet niet hoe je hier mee om moet gaan of wil dit graag veranderen, kan ik samen met jou kijken naar de oorsprong van dit gevoel. Wanneer je inzichtelijk krijgt waar dit gevoel is ontstaan of waar het mee verbonden is krijg je de mogelijkheid om hierin iets te veranderen.

Door een opstelling te doen/systemisch te kijken kun je snel en helder inzicht krijgen in de kern van je probleem. Je ervaart wat er aan de hand is en vanuit dat inzicht kan er beweging ontstaan in de situatie waarin je meer inzicht wil krijgen. Ook kan in een opstelling aan het licht komen op welke manier jouw leven verbonden is met dat van je familieleden en je voorouders. Je krijgt inzicht hoe trauma’s of diepe ervaringen uit hun levens kunnen doorwerken in jouw leven. Je wordt je bewust hoe bepaald gedrag is ontstaan. Er ontstaat een dieper inzicht, bewustwording, ontspanning en verandering.

opleidingen

2007 – 2010   Academie voor Psychodynamica, Psychodynamisch therapeut

2010 – 2011   Academie voor Psychodynamica, Systemische jaaropleiding

2013 – 2014   Phoenix opleidingen, Systemisch Werken

2014 – 2015   Phoenix opleidingen, de Maskermaker/karakterstructuren

2016 – 2017   Phoenix opleidingen, rouw en rituelen

www.psychodynamica.nl

www.phoenixopleidingen.nl

gevolgde workshops

2013 – Interakt (Frans Ruppert)

2014 – Daan van Kampenhout

2016 – Hylke Bonnema